UTSTÄLLNINGAR

Karolina är utbildad inom utställningsproduktion och museipedagogik och arbetar bland annat på Dunkers Kulturhus med pedagogik och utställningsbygge. Hon har arbetat med många utställningar främst med fokus på serier både som skapare, formgivare, samordnare och medverkande. Hon vill gärna jobba mer med kulturhistoriska utställningar och är oerhört anställningsbar.

Separatutställning på Ronneby konsthall 2019

51% Swedish-om behovet av anpassning och längtan efter rötter-ett konstnärligt dokument Ett samarbetsprojekt med kollegan Karin Casimir Lindholm. Våren 2014 reste de till Mellanvästern i USA för att utforska den svenskamerikanska identiteten. Resultatet blev en utställning om nationell identitet och Sverige som utvandrar- respektive invandrarland som har visats på Malmö och Växjö Stadsbibliotek, Malmö Stadsarkiv, Minnesotadagarna i Ljuder och Emmaboda bibliotek. Utställningen består av foto, serier, illustrationer och ljud. Läs mer om projektet härOch mejla gärna: 51percentswedish@gmail.com om ni skulle vilja visa utställningen på er ort eller vill publicera projektet!

Queer i Glesbygd Ett samarbetsprojekt med kollegan Karin Casimir Lindholm. Queer i Glesbygd är ett intervjubaserat projekt som handlar om hur det är att vara HBTQ-person och självvalt bo på en mindre ort eller på landsbygden. Projektet kommer att resultera i en utställning och förhoppningsvis en bok. Läs mer om projektet här och mejla gärna: queeriglesbygd@gmail.com om ni vill publicera serierna, ställa ut projektet eller på annat sätt samarbeta!

Nu kan Karolina även titulera sig som utställningsbyggare på museum! Karolina var med och byggde, bland annat denna vägg, till Through the eyes of Nathalia Edenmont-Helsingborgs museers samling på Dunkers Kulturhus hösten 2016.

Kvinnor tecknar serier

En av de första utställningarna som Karolina jobbade med var: Kvinnor tecknar serier (Halmstads Stadsbibliotek 5 april–9 maj 2008, Haninge Konsthall 19 februari–29 april 2009), där hon fungerade som både formgivare, assistent, kontaktperson och medverkande konstnär, tillsammans med Annelie Tuveros på Halmstads nya Stadsgalleri. Utställningen blev senare uppköpt av Haninge Konsthall.

Advertisement